четверг, 1 марта 2012 г.

Astia sunt prietenii mei



Sensul vietii mele........




Anii trec.............


Anii se scurg ca clipele, clipele se scurg ca anii, insa toate ne lasa amintiri in inima, bune sau nu. Mai am o zi ca sa ma bucur de cei 23 de ani ca miine sa-i intimpin pe cei 24 .Chiar daca viața nu este așa cum ne-o dorim,chiar dacă cei pe care îi iubim ne mai supără, trebuie sa iertăm greșelele celorlalți și sa uitam ceea ce a fost in trecut.Miine e o noua zi trebuie sa zâmbesc si sa ma  bucur  alături de prieteni care imi vor numai binele.Niciodată nu voi fi în stare să-i mulţumesc Lui Dumnezeu pentru că m-a trimis  în forma unui înger. M-a trimis in primele zile de primavara ca sa pot admira splendoare ghioceiilor apropape de cei dragi.


Legenda Ghiocelului


Cand Dumnezeu a facut toate cate sunt pe acest pamant, le-a colorat frumos. Cand a facut zapada, i-a zis:
- Pentru ca tu umbli  peste tot, sa-ti cauti singura culoarea care-ti place.
Zapada s-a dus mai intai la iarba:
- Da-mi si mie culoarea ta verde atat de frumoasa!
Iarba a refuzat-o.
A rugat atunci trandafirul sa-i dea culoarea rosie, vioreaua sa-i dea culoarea albastruie, floarea-soarelui sa-i dea culoarea galbena. Niciuna nu a ascultat rugamintea zapezii. Trista si amarata aceasta vine in dreptul ghiocelului si-i spune necazul.
- Nimeni nu vrea sa-mi dea culoarea ei. Toate-si bat joc de mine.
Induiosat de soarta zapezii, ghiocelul i-a spus:
- Daca-ti place culoarea mea alba, eu o impart bucuros cu tine.
Zapada primi cu multumire darul ghiocelului. De atunci ea poarta vesmantul alb ca al ghiocelui. Drept recunostinta, zapada il lasa sa-si scoata capusorul afara de cum incepe sa se arate primvara.

Miroase a primavara!!!


Azi intii martie miroase a primavara si abia acum mi-am dat seama ca fiecare anotimp are mirosul lui,am crezut doar ca  iarna are un miros specific de rece.?Intr-un cuvint iarna miroase a curat. Vara miroase a cirese coapte si a pamint incins, mai ales dupa o ploaie ciobaneasca cum se spune in popor. Toamna miroase a gutuie si frunze uscate a bogatie in toate sensurile (bogăția luminii care nu arde, bogăția de peste an ,bogăția experiențelor din intervalul unei rotații întregi în jurul soarelui)...,iar primavara miroase a parfumuri (a parfum dulce de ghiocel), e ca si cum toata poluarea dispare, deschizi geamul dimineata si iti umplii plamanii cu aer proaspat si iti mangai urechile cu ciripit de pasarele. 
Stiu ca toate lucrurile astea sunt subiective, este doar perceptia mea, poate altcineva miroase anotimpurile diferit. Ceea ce as vrea sa strig in gura mare este ca merita, pentru 5 minute sa te opresti si sa inchizi ochii, sa inspiri adanc si sa te bucuri de razele soarelui de primavara .