четверг, 27 июня 2013 г.

Cum să îți protejezi ochii în timp ce stai la calculator …

Vederea este un dar de pret care trebuie neaparat sa- l pastram! Sanatatea ochilor este foarte importanta pentru viata fiecaruia!

Pentru a-ti proteja ochii si pentru a avea o vedere cat mai buna este foarte important sa stii cum sa ii protejezi in timp ce iti petreci toata ziua in fata monitorului.
Te intrebi cum sa faci ca sa iti  protejezi ochii stind in fata monitorului zi de zi ,ore in sir ?
Lucrezi in oficiu si iti petreci mai tot timpul calculind facturi sau elaborind programe soft ?
Dupa cum stim cu totii munca la calculator a devenit in ziua de azi un obicei sau pur si simplu un lucru inevitabil, necesar care duce la multe probleme de sanatate a ochilor.
Pe zi ce trece observa-ti ca aveti dureri de ochi, dureri puternice de cap, stari de ameteala (vertij), lacrimare excesiva, senzatia de ochi uscati si uneori insomnie?
Petreci mai mult de 5-6 ore in fata monitorului atunci mai devreme sau mai tirziu vor aparea alte simtome mult mai grave.
Observi ca nu mai poti suporta lumina care se reflecta de la monitor?
Fi-i atent pe zi ce trece te v-a obosi si mai mult si vor aparea dureri ascutite de ochi, dureri mai puternice de cap care pot duce la tensiune intercraniana.
In concluzie vederea ta se va inrauta-ti si din cauza oboselii nu te vei mai putea concentra asupra lucrului (materialului care il analizezi) devenind nervos si uneori insuportabil pentru cei din jur.
Cit valoreaza ochii tai (vederea ta) pentru tine? .......cit leptopul care iti petreci tot timpul cu el sau cit salariul luat la sfirsit de luna?
Pentru unele persoane vederea este ceva de nepretuit.Ajuta ochii tai sa fie vioi, sanatosi si odihniti fara tensiune oculara…procura acum o pereche de ochelari antireflex si ai grija de ei.
Daca ai intrebari consulta un medic specialist care te va ajuta sa alegi perechea de ochelari potrivita.
Grabeste-te pina cind vederea ta inca nu s-a agravat fiindca in curind poti sa incepi sa vezi prin ceata de aproape sau la distanta.
Stii ca cea mai frecventa problema oculara este glaucomul, care duce incet - incet la atrofierea nervului optic si poate duce la orbire?
Incearca de azi sa nu mai dai vina pe sefi sau  pe calculator dar ea o decizie procurind ochelarii de protectie in asa mod vei putea lucra ore in sir fara ca vederea sa se deterioreze.
Daca ai nevoie de ajutor medicii de la OftalmoCorrect tot timpul te vor ajuta si iti vor da sfaturi cum sa iti protejezi si sa-ti imbunatatesti vederea.
Cu OftalmoCorrect ochii tai vor fi mai sanatosi si vei uita cum au fost simtomele de mincarime si usturime.Medicii specialisti iti vor da sfaturi si sugestii cum sa iti protejezi si relaxa ochii.
Multi dintre noi au un sentiment de suspiciune legat de ochelarii de protectie dar voi incerca sa va intreb: ati consultat macar odata un medic oftalmolog? acum ca ati trecut cu vederea aceste rinduri sper sa va ginditi si sa incercati sa va proteja-ti.
Tine-ti minte este mai usor sa protejezi decit sa tratezi. Spune ADIO senzatiilor de usturime, ofera ochilor tai un cadou, doar iti plac cadourile ? iar ei te vor rasplati sa vezi tot timpul clar si limpede.
Fara vedere, viata ar fi un intuneric total, de aceea sanatatea ochilor este cea mai de pret pentru om. Tot mai multi oameni au ajuns sa poarte ochelari de vedere din cauza privitului cu orele in sir in fata calculatorului sau a televizorului. De fapt, cauza acestei afectiuni nu este numai activitatea in sine, ci modul incorect in care iti folosesti ochii, privind mult timp intr-un punct fara a clipi macar o data.
Sunt foarte multe reguli care cica ne-ar ajuta sa ne mentinem sanatatea ochilor dar uneori ele nu fac decit sa ne odihnim doar putin.
Alege mai bine sa mergi la un medic oftalmolog care te v-a ajuta si iti va oferi sfaturi cum sa iti protejezi vederea.

                        Ai grija de ochii tai…Protejeaza-i !

Комментариев нет:

Отправить комментарий