четверг, 27 июня 2013 г.

Boli de piele la copii

                              Cele mai comune probleme de piele la copii


De fiecare data cand pe pielea copilului apare o iritatie, o dunga, o umflatura parintii incep sa se intrebe. Ce a aparut ? Alergie? E de la caldura ? Sau poate de la frig ? sau  Boala?
Încercati de multe ori sa va da-ti seama ce fel de erupții cutanate, au apărut pe pielea copilului tau?
Desigur, pute-ți singuri sa definiti cele mai comune boli de piele,insa nu intratit de bine ca medicul specialist. Cere intotdeauna sfatul unui medic atunci cand pe pielea copilului tau apare ceva de care nu esti sigur.
Asigurați-vă că să consulte un dermatolog, el va face un diagnostic precis si va prescrie un tratamentul adecvat.


Ce boala apare cel mai des ?            

Impetigo este o infectie fungica contagioasa a pielii.Aceasta determina aparitia unor vizicule rosii care se pot sparge formindu-se o crusta maronie.Veziculele pot aparea pe tot corpul insa mai des se dezvolta in jurul gurii si al nasului. Boala este contagioasa asa ca copilul poate sa se molipseasca de la o persoana infectata, de la un animal infectat prin obiecte contaminate (pieptene, prosop) jucarii, etc.



Eritem infectios                          
Una dintre cele mai comune boli ale copilariei. Incepe cu simptome asemănătoare gripei (nas înfundat, frisoane), are loc înroșireea obrajilor și apar eruptii pe tot corpul.Boala se transmite stranut, tuse si aer, fiind contagioasa în prima săptămâna înainte de aparitia eruptiei. Tratamentul include repaus la pat si preferabil de baut mult lichid.





Varicela



O boală extrem de contagioasă,care se transmite prin aer si se răspândieste foarte rapid. Primele semne de varicela sunt erupții pe tot corpul, febră mare, stare generală de rău si dureri de cap. Eruptia trece prin mai multe etape: pete roz, bubite mici ca picaturile de ploaie                                                                                                          bubitele se usuca in 2-3 zile                                                                                                                                                   
Tratamentul include repaus la pat, alimentare corespunzatoare, si igiena.

Dermatofitoza
Dermatofitoza este o afectiune la nivelul pielii si este determinata de ciuperci (dermatofite).Aceasta se manifesta prin aparitia unei zone rosii, solzoase care pe parcurs  devine ca un inel si este insotita de mancarimi.Se transmite prin contact piele-piele cu un om sau un animal, jucarii, lingerie, etc.


Negii
Negii sunt mici excrescente ale pielii care apar ca urmare a contactului cu copii bolnavi sau prin folosirea de obiecte partajate (jucării). Cel mai adesea, negii apar pe maini si fata. În cele mai multe cazuri, negii sunt nedureroasi si inofensivi. Dacă negii au început să sangereaze, trebuie neaparat sa consultati un medic dermatolog.

DermatitaO reacție a pielii cauzata de contactul cu diferite plante, omizi, insecte sau diferite produse chimice. Se manifesta cu  roșeață, vezicule, senzație de arsură si mici unflaturi. De obicei, dermatită nu este contagioasa dar pentru orice nelamurire cere sfatul medicului.

Sindromul mana-picior-gura (Coxsackie)
Este intilnit  cel mai frecvent la copiii sub 3 ani. Debuteaza cu febra dupa care incep sa apra vezicule rosii in jurul gurii, miinilor si piciorelor. Boala se transmite prin stranut, tuse si scutece.



Urticaria
Este o boala alergica provacata de alimente sau medicamente(antibiotice). Apare ca o erupție cutanată și vezicule, care pot fi însoțite de mâncărime sau de arsură. Urticaria poate aparea oriunde pe piele, durează câteva minute sau zile. Urticaria poate provoca:febră,  infectii, cum ar fi amigdalita.


Scarlatina

O boala infectioasa acuta, care este însoțită de o erupție pe tot corpul. Infecția se ia din aer si este foarte contagioasa insa spalarea mainilor poate reduce posibilitatea de infectare. Scarlatina este urmata de dureri în gât, febră, dureri de cap, dureri de stomac, inflamarea amigdalelor.Dupa 2- 3 zile apare o iritatie cu textura nisipoasa care poate sa opersiste pina la 14 zile.


Daca ati observant la copilul dumneavoastra o eruptie cutanata aveti nevoie de ajutorul medicului fiindca uneori eruptiile cutanate dau bataie de cap in ce priveste diagnosticul chiar si unui specialist. 




Cum să îți protejezi ochii în timp ce stai la calculator …

Vederea este un dar de pret care trebuie neaparat sa- l pastram! Sanatatea ochilor este foarte importanta pentru viata fiecaruia!

Pentru a-ti proteja ochii si pentru a avea o vedere cat mai buna este foarte important sa stii cum sa ii protejezi in timp ce iti petreci toata ziua in fata monitorului.
Te intrebi cum sa faci ca sa iti  protejezi ochii stind in fata monitorului zi de zi ,ore in sir ?
Lucrezi in oficiu si iti petreci mai tot timpul calculind facturi sau elaborind programe soft ?
Dupa cum stim cu totii munca la calculator a devenit in ziua de azi un obicei sau pur si simplu un lucru inevitabil, necesar care duce la multe probleme de sanatate a ochilor.
Pe zi ce trece observa-ti ca aveti dureri de ochi, dureri puternice de cap, stari de ameteala (vertij), lacrimare excesiva, senzatia de ochi uscati si uneori insomnie?
Petreci mai mult de 5-6 ore in fata monitorului atunci mai devreme sau mai tirziu vor aparea alte simtome mult mai grave.
Observi ca nu mai poti suporta lumina care se reflecta de la monitor?
Fi-i atent pe zi ce trece te v-a obosi si mai mult si vor aparea dureri ascutite de ochi, dureri mai puternice de cap care pot duce la tensiune intercraniana.
In concluzie vederea ta se va inrauta-ti si din cauza oboselii nu te vei mai putea concentra asupra lucrului (materialului care il analizezi) devenind nervos si uneori insuportabil pentru cei din jur.
Cit valoreaza ochii tai (vederea ta) pentru tine? .......cit leptopul care iti petreci tot timpul cu el sau cit salariul luat la sfirsit de luna?
Pentru unele persoane vederea este ceva de nepretuit.Ajuta ochii tai sa fie vioi, sanatosi si odihniti fara tensiune oculara…procura acum o pereche de ochelari antireflex si ai grija de ei.
Daca ai intrebari consulta un medic specialist care te va ajuta sa alegi perechea de ochelari potrivita.
Grabeste-te pina cind vederea ta inca nu s-a agravat fiindca in curind poti sa incepi sa vezi prin ceata de aproape sau la distanta.
Stii ca cea mai frecventa problema oculara este glaucomul, care duce incet - incet la atrofierea nervului optic si poate duce la orbire?
Incearca de azi sa nu mai dai vina pe sefi sau  pe calculator dar ea o decizie procurind ochelarii de protectie in asa mod vei putea lucra ore in sir fara ca vederea sa se deterioreze.
Daca ai nevoie de ajutor medicii de la OftalmoCorrect tot timpul te vor ajuta si iti vor da sfaturi cum sa iti protejezi si sa-ti imbunatatesti vederea.
Cu OftalmoCorrect ochii tai vor fi mai sanatosi si vei uita cum au fost simtomele de mincarime si usturime.Medicii specialisti iti vor da sfaturi si sugestii cum sa iti protejezi si relaxa ochii.
Multi dintre noi au un sentiment de suspiciune legat de ochelarii de protectie dar voi incerca sa va intreb: ati consultat macar odata un medic oftalmolog? acum ca ati trecut cu vederea aceste rinduri sper sa va ginditi si sa incercati sa va proteja-ti.
Tine-ti minte este mai usor sa protejezi decit sa tratezi. Spune ADIO senzatiilor de usturime, ofera ochilor tai un cadou, doar iti plac cadourile ? iar ei te vor rasplati sa vezi tot timpul clar si limpede.
Fara vedere, viata ar fi un intuneric total, de aceea sanatatea ochilor este cea mai de pret pentru om. Tot mai multi oameni au ajuns sa poarte ochelari de vedere din cauza privitului cu orele in sir in fata calculatorului sau a televizorului. De fapt, cauza acestei afectiuni nu este numai activitatea in sine, ci modul incorect in care iti folosesti ochii, privind mult timp intr-un punct fara a clipi macar o data.
Sunt foarte multe reguli care cica ne-ar ajuta sa ne mentinem sanatatea ochilor dar uneori ele nu fac decit sa ne odihnim doar putin.
Alege mai bine sa mergi la un medic oftalmolog care te v-a ajuta si iti va oferi sfaturi cum sa iti protejezi vederea.

                        Ai grija de ochii tai…Protejeaza-i !

среда, 26 июня 2013 г.

Ecografia (USG) in timpul sarcinii


Examenul ecografic in timpul sarcinii are un rol extrem de important. Prima vizita facuta la un medic ecograf iti confirma prezenta sarcinii, primele poze care iti dau frisoane, primele investigatii care iti taie putin respiratia deaorece iti doresti ca totul sa decurga bine, prima miscare a bebelusului, prima bataie a inimii te face sa te simti enorm de fericita fiindca in curind vei deveni mamica.
Cu ajutorul specialistelor de la OftalmoCorect poti fi si mai incintata fiindca in ultimii ani, tehnica medicala a evoluat atat de mult, incat astazi cu ajutorul ecografelor moderne 3D si doplerografie poti vedea imagini cu  bebelusului tau, astfel incat pe ecranul ecografului il poti privi cum inghite, cum clipeste, cum doarme, cum zambeste sau cum isi suge degetul. Datorita noilor tehnologii poti pastra aceste imagini care pot fi  printre primele fotografii din albumul micutului, si chiar le poti inregistra pe un DVD.
In ce etape ale sarcinii se face ecografia (USG)

 Prima ecografie se efectueaza in primul trimestru de sarcina a bebelusului si este bine sa fie facuta pina la 13 saptamini pentru a putea exclude posibilitatea de sarcina extrauterina, de a verifica daca sarcina este unica sau multipla, de a stabili corect varsta fatului si data probabila a nasterii.De asemenea prima ecografie realizata in primul trimestru de sarcina este foarte importanta pentru a exclude riscul unor anomalii cum ar fi Sindromul Down.



A doua ecografie se efectueaza in al doilea trimestru de sarcina fiind cea mai importanta intrucit permite medicului sa aprecieze dimensiunea si pozitia fatului.Poate sa evolueze dezvoltarea tuturor organelor (coloana vertebrala, cap, membre,ficat, rinichi, etc.) pentru a exclude malformatiile congenitale si anomaliile fetale.






O alta ecografie este indicata in timpul ultimului trimestru de sarcina, care va piermite medicului sa verifice morfologia fatului, evaluarea cantitatii de lichid amniotic si pozitia placentei.Tot in  aceasta perioada medicul evalueaza greutatea si lungimea copilului care ulterior o va avea la nastere. O ecografie repetata poate fi necesara si in momentul nasterii, pentru a vedea pozitia fatului si pentru a exclude o nastere prin cezariana.





Fiti precaute nu rata-ti niciuna dintre ecografiile recomandate de catre medicul Dumneavoastra.O ecografie facuta la timp poate furniza informatii importante, chiar vitale, referitoare la bebelusului sau sanatatea ta!Ecografia fetala este cea mai sigura metoda de a detecta anomaliile care pot aparea pe parcursul sarcinii.
Daca inca nu dispuneti de un medic care ve-ti putea  coordona pe parcursul sarcinii la OftalmoCorrect gasesti cei mai buni specialist si nu numai medici cu un nivelt inalt de cunostinte dar si aparatura de noua generatie care va piermite sa aveti o familie fericita.


Солнечная аллергия

Многие из нас  хотят отдохнуть, позагорать, только вот проблема: - лучи солнца вызывают и усиливают аллергию. Появляются покраснение, зуд, отек, гной, которые могут привести к другим осложнениям.
Пищевая аллергия
Следует подумать и о том, что вы едите.  Тяжесть пищевой аллергии зависит от вида и количества употребленной пищи, чувствительности организма.
В некоторых курортных странах водопроводной водой можно пользоваться только для мытья и стирки, а собираясь заказать какое-либо неизвестное вам блюдо, не стесняйтесь расспросить официанта, как оно приготовлено. Будьте внимательны к красителям и специям, которые являются источником аллергических реакций.
Следуйте здравому смыслу: рыбный ресторан с гарантировано свежей рыбой должен располагаться на берегу, а хороший стейк с кровью вряд ли будут подавать в забегаловке на оживленной торговой улице…
Какие симптомы аллергии?
Аллергия и тип аллергии может быть диагностирован только специалистом. Тем не менее, она проявляется в виде небольших пятен. У детей сыпь появляется на голове, шее и плечах. Они жалуются на зуд или покалывания.
Профилактика и лечение аллергии
Избегайте использование декоративной косметики под палящими лучами солнца, которая может вызвать симптомы аллергии. Если аллергия не исчезает через 3 или 4 дня  до поездки или Вы заметили знакомые симптомы обращайтесь к доктору незамедлительно! Старайтесь пить только бутилированную воду и цитрусовые исключить  из меню.
Для того чтобы нежданная аллергия не  испортила ваш отпуск, который Вы и ваши близкие заранее запланировали, перед отъездом в солнечные страны или перед началом летнего периода, убедитесь, что вы не склонны к этим проблемам. Так как кто предупрежден тот вооружен.
Чтобы у вашего ребенка остались хорошие воспоминания о лете, не откладывайте визит к врачу.

Что чувствует Ваш малыш до появления на свет.


Мир, в котором я живу.          Все  знают, что ребенок в животе связан с мамой пуповиной, через которую получает необходимое ему питание. Околоплодный мешок – заполненный жидкостью пузырь, в котором находится ребенок, - ограждает его от шока и температурных изменений. Уже двухмесячный ребенок в утробе матери реагирует на физические травмы матери. Если мать нечаянно удариться животом, то ребенок как бы прячется, ища спасения.
Слушаем музыку.         Современные исследования показали, что начиная уже с четвертого месяца беременности, ребенок в утробе матери чувствует, слышит и по-своему понимает, что происходит. В матке ребенок живет окруженный морем звуков. Он слушает,  запоминает слова и целые выражения, слышит музыку. Спокойная музыка  усыпляет его.
Общение до рождения.       Когда к нему обращается отец или мать, он успокаиваются, ритм его сердца ровный и спокойный. Ребенок слушает, как разговаривают родители и реагируют на интонацию их голоса. Он моргает и гримасничает от нового для него ощущения громкого звука, но потом начинает интересоваться доносящейся до него музыкой. Он поворачивает голову так, чтобы отчетливо слышать звуки внешнего мира. Но вот ребенок почувствовал давление руки, которую его мать положила на живот. Он толкает ее ногой. Смех матери слышится ему как глухой рокочущий звук. Она поглаживает место, которое он толкнул, и, уловив правила игры, он вновь брыкается. Так они играют до тех пор, пока он не теряет интерес к игре. Затем он вновь погружается в сон.
Секреты вкуса.       Малыш обладает чувством вкуса и любит сладкое. У него усиливаются глотательные движения, а от неприятного вкуса  ребенок кривится от отвращения.  Еще до рождения мама может приучить ребенка к своим любимым блюдам, даже если они имеют специфический вкус.   
Вижу свет! К концу шестого месяца он уже реагирует на свет. При попадании яркого света, малыш стремится к бегству. Он смыкает веки и переворачивается в животе.
Что чувствую.           Ребенок дублирует действия и настроение матери. Начиная с 24 недели  беременности, малыш активно реагирует на настроение матери. Для него небезразлично, спокойно или взволнованно бьется сердце мамы, грустный или радостный у нее голос, тяжело или легко она дышит. Если мать, например, волнуется, сбивается ритм ее дыхания, ребенок в матке замирает, словно предчувствуя опасность.
Он реагирует на внешние раздражители, -  двигает головкой, если животик мамы погладить рукой. А если на живот матери полить холодную воду он бьет ножками, выражая свое недовольство и гнев.
Если малыш начинает слишком активно шевелиться, значит, ему не хватает  кислорода. Своими движениями ребенок активирует плаценту, чтобы получить большее количество крови. Часто это происходит, когда мама сидит или лежит в неудобном положении, сдавливая крупные кровеносные сосуды.
В норме плод никогда не испытывает ни голода, ни жажды. Но, если мать не получает полноценного питания, недостаточным будет и питание ребенка. В последние несколько недель  до появления на свет,  ребенок может использовать все органы чувств. 
 Мы понимаем, что  спокойствие и самочувствие Вашего ребенка зависит от большого числа факторов, поэтому будущая мама  может получить консультации иммунолога, маммолога, эндокринолога, невролога, гомеопата,  в многопрофильной клинике “OftalmoCorrect” ,  где сформировалась сильная команда врачей высшей категории. Мы всегда рады Вам помочь и быть рядом с Вами в самые важные для Вас минуты.
У нас Вы сможете найти ответы на многие вопросы на курсах для будущих мам. Квалифицированные врачи гинекологи помогут Вам в любое время.
                       Запись по тел.: (022) 71 92 52 
                                                                       www.oftalmo.md


Te gindesti sa achizionezi o pereche de ochelari de soare?

Cum ii alegi pentru a evita problemele de vedere.
Odata cu debutul verii, ne gindim mereu la achizinionarea unui astfel de accesoriu cum ar fi ochelarii de soare.  Dar ar mai trebui sa ne punem intrebarea ii alegem corect?!Or fi ei accesoriul – vedeta al sezonului estival insa rolul lor nu este numai acela de a ne evidentia tinuta, ci, in principal, de a ne proteja ochii de efectele nocive ale razelor ultraviolete evitind dezvoltarea dificientelor vizuale (cataractei,miopiei sau glucomei…)
Cum alegem corect ochelarii sa ne ofere protecție maximă la soare?

Iata cateva sfaturi pentru a face alegerea corecta, tinand seama de caracteristicele acestora: materialul, culoarea lentilei,dimensiunea lentilei si nivelul de protectie UV.
Asigurati-va in primul rind ca ochelarii pe care doriti sa-i cumparati ofera 100% protective(UV) impotriva razelor ultraviolete, acestea afectind nu doar ochii ci si pielea.Incercati cit de cit sa optati pentru ochelarii de soare care au lentile de sticla fiindca ei filtreaza mai bine razele utraviolete iar ochisorii sunt mai protejati. Lentilele de sticla protejeaza mai bine si ofera o mai buna acuitate vizuala decat cele din material plastic. Incercati sa evitati ochelarii de soare cu lentilele realizate din acril - acestia fiind de calitate inferioara.
Cu toate acestea, daca deja aveti careva deficiente vizuale mergeti la un oftalmolog sau cind consultati specialistul dumneavoastra intrebati  ce vi s-ar potrivi mai bine sau de ce sa tineti cont in alegerea ochelarilor de soare.  Deoarece ochelarii cu  lentile polarizate sunt deseori recomandati de medicii specialistii,acestia protejeaza mai bine ochiul de lumina puternica, directa sau reflectata in diverse suprafete.
De asemenea, se poate opta pentru lentilele fotocromatice care  modifica in mod automat culorile in conditii de luminozitate. Acestea sunt disponibile atit din sticla, cit și din plastic sau policarbonat.
Un alt lucru important de care trebuie sa tii cont este culoarea lentilelor.
Există mai multe tipuri de culori: lentilele rosii-portocalii pot fi purtate la orice nivel de intensitate a luminii, lentilele de culoare galbena sunt indicate in caz de vizibiltate redusa sau conditii de lumina slaba, iar lentilele maro pot fi folosite pentru orice nivel de intensitate al luminii.
 Pentru copii
 Ochelarii de soare trebuie purtati indiferent de virstă de exemplu ochii copiilor sunt mai vulnerabili la razele UV, iar daca ai si ochelari de vedere, ai mai multe variante pentru a-ti proteja ochii de soare.
Se pot face ochelari de soare si cu dioptrii. Pe aceleaşi rama se pot monta atit lentilele de vedere, cit si lentile de protecţie.De asemenea, se poate recurge la lentilele heliomate, care se inchid la culoare sub actiunea razelor ultraviolete si care revin la culoarea normală cind intensitatea acestora scade.
Daca ai lentile de contact ai marele avantaj sa te bucuri in acelasi timp de ochelari de soare.
In concluzie specialistii recomanda ca achizitionarea ochelarilor de soare se face numai in magazinele de optică medicala.
În plus, in clinicile specializate vei fi sigur că vei beneficia de garanţie pentru ochelari, dar şi de o consultatie a specialistilor.

Ofera ochilor tai tot ce este mai bun pentru a mentine o vedere perfecta pe parcursul anilor.

Cum sa alegi corect ochelarii de vedere.


Ai nevoie de ochelari de vedere si nu stii cum sa ii alegi sau ce ti se potriveste?In urmatorul articol vom incerca sa va dam citeva sfaturi

Multi dintre noi obisnuim sa deschidem  internetul pentru a ne informa despre cum sa ne imbunatatim vederea in mod natural, numai ca deseori sfaturile referitoare la ochelarii de vedere si despre cum sa ii alegem pe cei potriviti sunt putin eronate.
Pentru a sti ce tip de ochelari se potrivesc, mai intai trebuie sa incepem cu consultatia  unui specialist de preferinta la o clinica specializata pentru a stabili dioptriile exacte. Dar specialistul in mod obligatoriu va tine cont de multi alti factori pentru  a evita ulterioarele complicatii vizuale si a oferi un confort maxim pacientului.
Si totusi ce tipuri de ochelari trebuie sa alegi? Progresivi, antireflex, din sticla sau plastic?
Ochelari cu lentile de sticla (minerale)                                                                                                  Acest tip de lentile sunt cele mai folosite fiind rezistente si usor de intretinut .In general, putem alege  lentilele din sticla atunci cand avem dioptriile mici sau alegem preturile  scazute .
Ochelari de vedere cu lentilele de plastic (organice)                                                               Sunt  indicati in special copiilor micuti findca ei sunt usori si nu au presiune asupra nasucului .Sunt rezistente, usoare, se pot curata usor si au un pret accesibil.
Ochelari de vedere cu lentile heliomate?                                                                                              Lentilele heliomate sunt de ultima generatie.Sunt indicate in special conducatorilor auto  deoarece elimina starea de oboseala pe timp de zi si de noapte.
Ochelarii fac parte din viata noastra  deoarece pe parcursul anilor au devenit un accesoriu vestimentar nelipsit din garderoba tinerilor.
Insa nu trebuie uitat faptul ca: daca porti ochelari un aspect important il are forma fetei.
Fata ovala:se potrivesc toate tipurile de rame.
Fata oval lung:pentru a echilibra lungimea fetei pute-ti opta pentru ramele putin mai late.
Fata rotunda:se potrivesc ramele dreptunghiulare  si ovale delicate preferabil de evitat ochelarii cu rama rotunda deoarece scoate in evidenta forma fetei.
Fata patrata. se potrives ochelarii cu rame delicate, ovale si dreptunghiulare.De evitat ochelarii cu rame patrate


Dacă eşti în căutarea modelului perfect, Oftalmocorrect  îţi recomandă ochelari fashion cu lentile durificate, antireflex ,heliomate si plus la asta iti garanteaza si un control medical la cel mai inalt nivel. Dispunem de ochelari ramele carora au o structura foarte solida iar bratele se aleg de purtator avind o paleta de culori si modele variate. Profita incepind de azi sa ai o vedere perfecta impreuna cu OtalmoCorrect !

Afectiunile dermatologice si tratarea lor Dermatologie – bolile de piele

O ramura destul de importanta a medicinei se numeste "dermatologie", care la rindul ei se ocupă cu studiul și tratamentul diferitelor boli de piele. Bolile dermatologice includ o gama destul de larga care afecteaza pielea, ea fiind un organ foarte important, care este implicat în transferul de căldură, este responsabil pentru îndepărtarea apei și a deșeurilor nocive avind o funcție de protecție împotriva bacteriilor și daunelor umane.
De ce e nevoie la  timp sa se trateze bolile de piele
Este important să înțelegem ca pielea este o oglinda a corpului uman, protejându-l de microbi ce cauzeaza multe probleme de sanatate.În cazul în care persoana simte mâncărime, durere, senzație de arsură, atunci ceva nu este in regula si se poate vorbi despre problemele legate de organele interne sau infiltrare de infectii. Prin urmare, este important să nu se întârzie diagnosticul și tratamentul, care vor fi efectuate de către experții noștri eficient și prompt.
In afara de problemele genetice in fiecare zi pielea este expusa la o serie de pericole din mediu iar  gravitatea bolilor de piele poate fi diferita, de la boli de piele minore la cele care pot pune in pericol viata unei persoane. Tipul bolilor de piele va ajuta la determinarea cauzei probabile si la adoptarea celui mai bun tratament.
Diagnosticarea
Este importanta diagnosticarea corecta fiindca orice afectiune netratata,se agreaveaza si poate afecta echilibrul emotional.  Diagnosticul bolilor de piele presupune efectuarea unui control general pentru a stabili daca suferim sau nu de o maladie.În timpul examinării, medicul dermatolog va atrage atenția asupra stării generale a pielii pacientului si patologia ei, caracteristicile lor și severitatea. Dupa efectuarea unui examen amanuntit de catre specialisti nostri : endocrinolog,gastrolog,chirurg se poate afla diagnosticul final.
Orice boala de piele este o manifestare a altor tulburari grave a organismului.Din acest motiv, diagnosticul se face pe baza unui studiu și rezultate, obiectivul principal fiind confirmarea bolii și determinarea cauzelor problemelor care ulterior poate sa apara . O astfel de abordare sistematică, este practicata în centrul OftalmoCorrect .
Tratamentul bolilor de piele
Până în prezent medicii dermatologi au învățat să facă față chiar și cu bolile de piele care  nu se puteau trata. Acum, acesta este folosit în mod activ pentru terapie fizica, chirurgie (într-o situație în care metodele conservatoare nu aduc rezultatul așteptat). In continuare, veti gasi cele mai comune afectiuni dermatologice pe care medicii de la clinica OftalmoCorrect le trateaza: Alopecia (chelia), Candidoza,  Crapaturi ale pielii, Degeraturi,Furunculoza, Herpesul , Matreata Micoze, Negi, Pistrui, Psoriazis, Seboreea , Urticariile,etc
Specialistii nostri abordeaza cele mai precoce metode cum ar fi: homeopatie, fizioterapie, refexoterapie, crioterapie,terapie laser, chirurgie laser, electrocauterizare, etc.
Clinica multispecializata OftalmoCorrect, Va invita pentru un examen dermatologic detaliat pentru a identifica afectiunea de care suferiti si elaborarea unui tratament personalizat.


Chirurgia ochiului.

                                                                                                                                    Aplicarea tehnicilor moderne in chirurgia oculara permit a corecta rapid defectele de vedere
Aproape 25.000 oameni din toata lumea se pling de probleme oculare.
Din păcate, numărul bolilor de ochi, cum ar fi cataracta, glaucoma, problemele de  retina, keratoconul, miopia sunt probleme oculare  în creștere din an in an.
Ca urmare chirurgia oculara devine tot mai populara deoarece tehnologiile medicale ofera pacientilor cu dificiente vizuale noi  posibilitati accesibile şi eficiente.
Investigatiile contemporane permit specialistilor examinarea minutioasa si profunda a afectiunilor oculare, care pana in prezent nu au fost diagnosticate. Tehnicile moderne si cerintele sporite a interventiilor oculare au optat pentru rezultate prezise, netraumatice care garanteaza recuperarea organului visual in timp scurt. Operatiile sunt nedureroase fara restrictii vizuale oferind confort pacientului si incadrarea in societate.

Chirurgia oculara include:

-         Chirurgia laser cu Eximer  
-         Chirurgia stabismului
-         Chirurgia cataractei
-         Chirurgie pentru tratarea bolilor retiniene
-         Chirurgia glaucomului
-         Interventii de implantare a lentilelor fachice
-         Chirurgie pentru tratarea Keratocunului
-         Intervenții pe pleoape si conjunctiva (pterigion, chist, xantilasma, papiloame…)
-         Chirurgia tumorilor extra şi intraoculare
-         Chirurgie oculară plastică şi estetică
Astăzi, chirurgia este utilizata nu numai pentru indicații medicale de urgență, dar de obicei, în scopul de a corecta și îmbunătăți calitatea vieții.
Inevitabil succesul unei eventuale chirurgii sunt examinarile minutioase si precise. Aceasta este o condiție pentru orice tratament eficient.
Clinica OftalmoCorrect activeaza pe piata Republicii Moldova deja de 9 ani, in calitate de Centru specializat in probleme oftalmologice fiind dotata cu cele mai performante aparate. Specialistii OftalmoCorrect  sunt profesionisti in evaluarea, diagnosticul și tratamentul  bolilor de ochi, a problemelor aferente vazului pentru pacienti de toate varstele.
Astazi, in cadrul Clinicii datorita examinarilor calitative sunt tratate  diverse boli oculare. Interventiile chirurgicale sunt efectuate la microscop si alt echipament specific cu grad ridicat de precizie și rezoluție, ce piermite specialistilor aplicarea metodelor moderne de chirurgie fiind  efectuate pentru prima data  in Republica Moldova.
Testele de diagnostic  se realizeaza la aparate noi (Refractometru, Tonemetru non-contact,etc.), care evaluiaza cele mai complicate stari si anomalii vizuale.

In acest sens specialiștii determina mai multi parametri: acuitatea vizuală, presiunea intraoculară, câmpul de vedere, topografia corneeana, pahimetria, ecografia oculara, etc.
Toate aceste  îngrijiri si masuratori, permit monitorizarea pacientilor in dinamica, pentru eficacitatea tratamentului si evaluarea lui.
La Clinica se efectueaza chirurgia pentru corectia defectelor perioculare (si faciale) fara cicatrici, durere, singerare prin radiochirurgie. Chirurgia si tratarea Keratoconului, cheratitelor, chirurgia pteregionului fara recidivare, plastia oculara.
Experiența practică a specialistilor este de mai bine de 20-25 ani, principala sarcina fiind protejarea pacientilor de eventualele riscuri si optimizarea recuperarii vizuale.
Ca  urmare de  asistenta medicala calitativa sau bucurat sute de  pacienti tratati si operati cu succes.

Clinica mereu creste si se dezvolta oferind pacientilor sai noi posibilitati de tratamente moderne a problemelor oculare. In curand pacientii cu mari deficiente in miopie vor beneficia de  noi metode chirurgicale.

                                         Noi  va oferim lumina ochilor!