среда, 26 июня 2013 г.

Miopia

                                                                                                                                                                     Cauze, creștere și tratament
Miopia este o boala in care omul vede prost elementele plasate la distanta, dar le destinge bine de aproape.Conform statisticilor, unul din fiecare trei oameni pe pamint sufera de miopie.
 Cauze    
                                                                                                                                                                               1.Ereditatea. Legătură științific stabilită între părinții miopi și copiii lor.
 2. Stresul vizual intens (miopia apare de multe ori, fie în școală sau în anii de colegiu, doar în cazul în care ochiul are o sarcină maximă)                                                                                                                 3. Corectarea vederii necorespunzătoare (la prima selecție de lentile de contact sau ochelari este foarte important să urmați toate regulile de corectare).                                                                                                       
4.Regim alimentar necorespunzător (miopia poate apărea din cauza lipsei de micronutrienți și   vitamine, care joacă un rol important în sinteza țesutului scleral a ochiului).                                      
5. Factorii vasculari. În cazul în care alimentarea cu sânge a ochiului este ruptă.                                  6.Traumele provocate la naștere și tensiunea intracraniană.                                                                                            7.Boli a organelor ORL și imunitate scăzută.                                                                                                 8.Boli alergice și infecțioase; tuberculoza,hepatita, etc                                                                                          9.Rahitism, scolioza.  
 Simptomele miopiei:                                 
Principalul simptom al miopie este reducerea distanței, atunci când toate obiectele apar neclare. În acest caz, elementele aflate in apropierea unei persoane cu miopie nu le vede clar. În plus apar dureri de cap și oboseală vizuală.  De obicei, primele simptome de miopie apar într-o vârstă destul de tânără (7-12 ani), după care boala progresează la femeile sub 20 de ani, și la barbați de până la 22 de ani. Apoi viziunea de obicei se stabilizează, dar poate continua să se deterioreze.Apariția miopiei nu este greu de recunoscut. Dacă observa-ți dificultăți la copilul dumneavoastră in a focaliza diferite obiecte atunci este  un motiv bun de a consulta un medic oftalmolog.                                                       
 Diagnosticul  miopiei
                                                                                                                                                                                 Diagnosticul il poate face doar un medic specialist. În acest scop, o examinare aprofundată a pacientului este determinată de claritatea viziunii sale și o serie de studii speciale (oftalmoscopia, biomicroscopie, examinarea fundului de ochi, și altele).Dacă simți-ți că aveți simtomele acestei boli trebuie să contactați imediat un oftalmolog, dar nu în optică, pentru că acolo nu se poate obține întotdeauna sfatul unui specialist cu studii medicale superioare (optometrist, oftalmolog).    
       Astăzi, miopia poate fi corectată cu ajutorul ochelarilor, lentililor de contact moi, terapiei de refracție(lentile de noapte), corecției cu laser, inlocuirea lentilelor de refractie și a lentilelor intraoculare, fizioproceduri. Toate aceste metode au puncte forte și punctele slabe iar forma de corecție depinde de caracteristicile personale motivația, stilul de viață a fiecarei persoane.                                                        Toate tipurile de corectie (ochelari,lentile de contact), precum și coagularea cu laser a retinei puteți pune în aplicare în clinica OftalmoCorrect. Instituția dispune de cei mai buni oftalmologi din Moldova și are echipamente moderne necesare.   

Scumpi pacienti, nu uitati in clinica noastră se oferă toate metodele moderne de corectare a miopiei și cele mai bune tehnologii din lume.

Комментариев нет:

Отправить комментарий