среда, 26 июня 2013 г.

Ecografia (USG) in timpul sarcinii


Examenul ecografic in timpul sarcinii are un rol extrem de important. Prima vizita facuta la un medic ecograf iti confirma prezenta sarcinii, primele poze care iti dau frisoane, primele investigatii care iti taie putin respiratia deaorece iti doresti ca totul sa decurga bine, prima miscare a bebelusului, prima bataie a inimii te face sa te simti enorm de fericita fiindca in curind vei deveni mamica.
Cu ajutorul specialistelor de la OftalmoCorect poti fi si mai incintata fiindca in ultimii ani, tehnica medicala a evoluat atat de mult, incat astazi cu ajutorul ecografelor moderne 3D si doplerografie poti vedea imagini cu  bebelusului tau, astfel incat pe ecranul ecografului il poti privi cum inghite, cum clipeste, cum doarme, cum zambeste sau cum isi suge degetul. Datorita noilor tehnologii poti pastra aceste imagini care pot fi  printre primele fotografii din albumul micutului, si chiar le poti inregistra pe un DVD.
In ce etape ale sarcinii se face ecografia (USG)

 Prima ecografie se efectueaza in primul trimestru de sarcina a bebelusului si este bine sa fie facuta pina la 13 saptamini pentru a putea exclude posibilitatea de sarcina extrauterina, de a verifica daca sarcina este unica sau multipla, de a stabili corect varsta fatului si data probabila a nasterii.De asemenea prima ecografie realizata in primul trimestru de sarcina este foarte importanta pentru a exclude riscul unor anomalii cum ar fi Sindromul Down.



A doua ecografie se efectueaza in al doilea trimestru de sarcina fiind cea mai importanta intrucit permite medicului sa aprecieze dimensiunea si pozitia fatului.Poate sa evolueze dezvoltarea tuturor organelor (coloana vertebrala, cap, membre,ficat, rinichi, etc.) pentru a exclude malformatiile congenitale si anomaliile fetale.






O alta ecografie este indicata in timpul ultimului trimestru de sarcina, care va piermite medicului sa verifice morfologia fatului, evaluarea cantitatii de lichid amniotic si pozitia placentei.Tot in  aceasta perioada medicul evalueaza greutatea si lungimea copilului care ulterior o va avea la nastere. O ecografie repetata poate fi necesara si in momentul nasterii, pentru a vedea pozitia fatului si pentru a exclude o nastere prin cezariana.





Fiti precaute nu rata-ti niciuna dintre ecografiile recomandate de catre medicul Dumneavoastra.O ecografie facuta la timp poate furniza informatii importante, chiar vitale, referitoare la bebelusului sau sanatatea ta!Ecografia fetala este cea mai sigura metoda de a detecta anomaliile care pot aparea pe parcursul sarcinii.
Daca inca nu dispuneti de un medic care ve-ti putea  coordona pe parcursul sarcinii la OftalmoCorrect gasesti cei mai buni specialist si nu numai medici cu un nivelt inalt de cunostinte dar si aparatura de noua generatie care va piermite sa aveti o familie fericita.


Комментариев нет:

Отправить комментарий