четверг, 27 июня 2013 г.

Boli de piele la copii

                              Cele mai comune probleme de piele la copii


De fiecare data cand pe pielea copilului apare o iritatie, o dunga, o umflatura parintii incep sa se intrebe. Ce a aparut ? Alergie? E de la caldura ? Sau poate de la frig ? sau  Boala?
Încercati de multe ori sa va da-ti seama ce fel de erupții cutanate, au apărut pe pielea copilului tau?
Desigur, pute-ți singuri sa definiti cele mai comune boli de piele,insa nu intratit de bine ca medicul specialist. Cere intotdeauna sfatul unui medic atunci cand pe pielea copilului tau apare ceva de care nu esti sigur.
Asigurați-vă că să consulte un dermatolog, el va face un diagnostic precis si va prescrie un tratamentul adecvat.


Ce boala apare cel mai des ?            

Impetigo este o infectie fungica contagioasa a pielii.Aceasta determina aparitia unor vizicule rosii care se pot sparge formindu-se o crusta maronie.Veziculele pot aparea pe tot corpul insa mai des se dezvolta in jurul gurii si al nasului. Boala este contagioasa asa ca copilul poate sa se molipseasca de la o persoana infectata, de la un animal infectat prin obiecte contaminate (pieptene, prosop) jucarii, etc.



Eritem infectios                          
Una dintre cele mai comune boli ale copilariei. Incepe cu simptome asemănătoare gripei (nas înfundat, frisoane), are loc înroșireea obrajilor și apar eruptii pe tot corpul.Boala se transmite stranut, tuse si aer, fiind contagioasa în prima săptămâna înainte de aparitia eruptiei. Tratamentul include repaus la pat si preferabil de baut mult lichid.





Varicela



O boală extrem de contagioasă,care se transmite prin aer si se răspândieste foarte rapid. Primele semne de varicela sunt erupții pe tot corpul, febră mare, stare generală de rău si dureri de cap. Eruptia trece prin mai multe etape: pete roz, bubite mici ca picaturile de ploaie                                                                                                          bubitele se usuca in 2-3 zile                                                                                                                                                   
Tratamentul include repaus la pat, alimentare corespunzatoare, si igiena.

Dermatofitoza
Dermatofitoza este o afectiune la nivelul pielii si este determinata de ciuperci (dermatofite).Aceasta se manifesta prin aparitia unei zone rosii, solzoase care pe parcurs  devine ca un inel si este insotita de mancarimi.Se transmite prin contact piele-piele cu un om sau un animal, jucarii, lingerie, etc.


Negii
Negii sunt mici excrescente ale pielii care apar ca urmare a contactului cu copii bolnavi sau prin folosirea de obiecte partajate (jucării). Cel mai adesea, negii apar pe maini si fata. În cele mai multe cazuri, negii sunt nedureroasi si inofensivi. Dacă negii au început să sangereaze, trebuie neaparat sa consultati un medic dermatolog.

DermatitaO reacție a pielii cauzata de contactul cu diferite plante, omizi, insecte sau diferite produse chimice. Se manifesta cu  roșeață, vezicule, senzație de arsură si mici unflaturi. De obicei, dermatită nu este contagioasa dar pentru orice nelamurire cere sfatul medicului.

Sindromul mana-picior-gura (Coxsackie)
Este intilnit  cel mai frecvent la copiii sub 3 ani. Debuteaza cu febra dupa care incep sa apra vezicule rosii in jurul gurii, miinilor si piciorelor. Boala se transmite prin stranut, tuse si scutece.



Urticaria
Este o boala alergica provacata de alimente sau medicamente(antibiotice). Apare ca o erupție cutanată și vezicule, care pot fi însoțite de mâncărime sau de arsură. Urticaria poate aparea oriunde pe piele, durează câteva minute sau zile. Urticaria poate provoca:febră,  infectii, cum ar fi amigdalita.


Scarlatina

O boala infectioasa acuta, care este însoțită de o erupție pe tot corpul. Infecția se ia din aer si este foarte contagioasa insa spalarea mainilor poate reduce posibilitatea de infectare. Scarlatina este urmata de dureri în gât, febră, dureri de cap, dureri de stomac, inflamarea amigdalelor.Dupa 2- 3 zile apare o iritatie cu textura nisipoasa care poate sa opersiste pina la 14 zile.


Daca ati observant la copilul dumneavoastra o eruptie cutanata aveti nevoie de ajutorul medicului fiindca uneori eruptiile cutanate dau bataie de cap in ce priveste diagnosticul chiar si unui specialist. 




1 комментарий:

  1. salut draga nastea sunt din moldova si fica mea are Dermatofitoza si la noi nu este medicament poate exista un remediu natural?multumesc aticipat

    ОтветитьУдалить