среда, 26 июня 2013 г.

ASTIGMATISMUL - semne, tratamente, corecție …

               

Astigmatismul este un viciu de refractie, o boală oftalmologică care se manifestă printr-o deformare de cornee, însoțită frecvent de miopie sau hipermetropie.
Cauza acesteia este forma neregulata a corneei care in cazul unui mic grad de astigmatism          nu  se manifesta.
La copii insa astigmatismul se urmareste ca «lipsa punctului de focalizare». Se dezvoltă datorită astigmatismului neregulat al corneei (uneori cristalinului). Cristalinul şi corneia la ochiul sănătos posedă o suprafaţă netedă sferica. 
În astigmatism aspectul sferic al corneei nu se manifesta, ca urmare se  formeaza diverse curburi in diverse direcţii.  În consecinţă, această stare modifica imaginea obiectului trecut prin raza de lumină a corneei. Ca rezultat o persoană nu vede o imagine normală ci deformata. 
 
Semne importante de astigmatism
·        Vedere inceţoşată, indiferent de distanta
·        Deformarea  liniilor drepte
·        Dureri de cap frecvente
·        Oboseala vizuala rapida
·        Incordare vizuala permanenta
Astigmatismul deseori incepe la copii cu formarea analizatorului vizual si este frecvent intalnit la cei cu ambliopie.

Tratamente
Astigmatismul ca si alte afectiuni oculare de refractie includ tactici moderne de tratare a funcţiilor vizuale. Metodele conservative la aparate fizioterapeutice sunt folosite pentru a stimula zonele la nivelul retinei ce sunt mai puţin active. Astfel se elimina oboseala oculara şi se îmbunătăteste  circulatia sângelui la tesut in jurul globului ocular. Provocarea este in alegerea metodei  de tratament care se potriveste pacientului, asigurând astfel cel mai bun rezultat complex de a dobandi efecte fizice, optice şi funcţionale.
In mod sigur tratamentul difera in functie de varsta, de gradul astigmatismului si de afectiunile asociate.
Parintii necesita a fi precauti,si trebue sa trateze copilul cat mai de curand deoarece astigmatismul la copii de multe ori progreseaza şi dezvolta ambliopie. Astfel aceasta afectiune are un impact grav asupra formarii  sistemului vizual la copii.  Prin urmare tratamentul iniţiat la timp previne dezvoltarea complicaţiilor şi accelerarea funcţionala de reabilitare a copilului.  Cursurile de tratament au loc de mai multe ori pe an, în funcţie de starea clinică a copilului.  Între cursuri de tratament, copilul primeste recomandări pentru acasa, dacă este necesar, sunt emise dispozitive şi programe de calculator pentru tratamentul la domiciliu. În timp copii cu astigmatism sunt urmariti până la dezvoltarea continuă a organului vizual. 
Tratarea astigmatismului la copiii cu ambliopie este pozitiva în 85%  cazuri.  În plus, creşte în mod semnificativ acuitatea vizuala, care face posibilă reducerea treptata a dificientelor vizuale.  În majoritatea cazurilor copiii definitiv scăpa de ochelari.
Metode de corectie
1.      Ochelari de corecţie.  În astigmatism sunt indicati  ochelari speciali cu lentile cilindrice.  La selectarea ochelarilor speciali pentru corectarea astigmatismului, pacientul ar trebui să facă un diagnostic aprofundat.  Experţii avertizează că purtarea ochelarilor de catre persoanele cu un grad ridicat de astigmatism pot cauza urmatoarele simptome neplacute: inrosirea ochilor, ameţeală, disconfort.
2.      Lentile de contact.  Corectarea astigmatismului folosind lentile de contact torice,          moi sau dure special concepute care ofera un confort vizual crescut.
3.      Corectia vederii cu laser (Lasik), care în ultimii ani tot mai des este folosita pentru a trata astigmatismul. 
Prevenirea de astigmatism
·        Asigurati lucul de munca cu lumina foarte buna
·        Efort vizual si fizic moderat
·        Efectuarea de gimnastica oculara
·        Folosirea de vitamine pentru vedere
·        Tratamentul bolilor de ochi, care duce la dezvoltarea de Keratoconus ( consecinta a astigmatismul )
Tratarea la timp a astigmatismului la copii, este reusita de succes în restabilirea funcţiilor vizuale. Scopul final al tratamentului este o vedere buna fara ochelari.
În caz ca  astigmatismul este lasat netratat, poate duce la un strabism și o scădere bruscă a vederii.Ave-ti  grija de ochii dumneavoastra deoarece o vedere normala este indispensabila pentru integrarea in societate si desfasurarea activitatilor cotidiene un mod normal.
De multe ori nu putem depista problemele vizuale la copii, chiar daca nu se manifesta reducerea vederii, duce-ti copilul la un control oftalmologic cel puţin o dată pe an. Acest lucru ar permite din timp ai identifica boala şi initia tratamentul la timp.

La OftalmoCorrect gasiti o abordare individuală, profesionişti competenţi şi preţuri accesibile la toate tipurile de corectarea a afectiunelor de refractie:  astigmatism, miopie, hipermetropie, ambliopie.


Sanatatea ochilor tai este primordiala iar noi suntem aici pentru a te ajuta sa te trezesti fericit cu o vedere clara in fiecare zi!

Комментариев нет:

Отправить комментарий