среда, 26 июня 2013 г.

Te gindesti sa achizionezi o pereche de ochelari de soare?

Cum ii alegi pentru a evita problemele de vedere.
Odata cu debutul verii, ne gindim mereu la achizinionarea unui astfel de accesoriu cum ar fi ochelarii de soare.  Dar ar mai trebui sa ne punem intrebarea ii alegem corect?!Or fi ei accesoriul – vedeta al sezonului estival insa rolul lor nu este numai acela de a ne evidentia tinuta, ci, in principal, de a ne proteja ochii de efectele nocive ale razelor ultraviolete evitind dezvoltarea dificientelor vizuale (cataractei,miopiei sau glucomei…)
Cum alegem corect ochelarii sa ne ofere protecție maximă la soare?

Iata cateva sfaturi pentru a face alegerea corecta, tinand seama de caracteristicele acestora: materialul, culoarea lentilei,dimensiunea lentilei si nivelul de protectie UV.
Asigurati-va in primul rind ca ochelarii pe care doriti sa-i cumparati ofera 100% protective(UV) impotriva razelor ultraviolete, acestea afectind nu doar ochii ci si pielea.Incercati cit de cit sa optati pentru ochelarii de soare care au lentile de sticla fiindca ei filtreaza mai bine razele utraviolete iar ochisorii sunt mai protejati. Lentilele de sticla protejeaza mai bine si ofera o mai buna acuitate vizuala decat cele din material plastic. Incercati sa evitati ochelarii de soare cu lentilele realizate din acril - acestia fiind de calitate inferioara.
Cu toate acestea, daca deja aveti careva deficiente vizuale mergeti la un oftalmolog sau cind consultati specialistul dumneavoastra intrebati  ce vi s-ar potrivi mai bine sau de ce sa tineti cont in alegerea ochelarilor de soare.  Deoarece ochelarii cu  lentile polarizate sunt deseori recomandati de medicii specialistii,acestia protejeaza mai bine ochiul de lumina puternica, directa sau reflectata in diverse suprafete.
De asemenea, se poate opta pentru lentilele fotocromatice care  modifica in mod automat culorile in conditii de luminozitate. Acestea sunt disponibile atit din sticla, cit și din plastic sau policarbonat.
Un alt lucru important de care trebuie sa tii cont este culoarea lentilelor.
Există mai multe tipuri de culori: lentilele rosii-portocalii pot fi purtate la orice nivel de intensitate a luminii, lentilele de culoare galbena sunt indicate in caz de vizibiltate redusa sau conditii de lumina slaba, iar lentilele maro pot fi folosite pentru orice nivel de intensitate al luminii.
 Pentru copii
 Ochelarii de soare trebuie purtati indiferent de virstă de exemplu ochii copiilor sunt mai vulnerabili la razele UV, iar daca ai si ochelari de vedere, ai mai multe variante pentru a-ti proteja ochii de soare.
Se pot face ochelari de soare si cu dioptrii. Pe aceleaşi rama se pot monta atit lentilele de vedere, cit si lentile de protecţie.De asemenea, se poate recurge la lentilele heliomate, care se inchid la culoare sub actiunea razelor ultraviolete si care revin la culoarea normală cind intensitatea acestora scade.
Daca ai lentile de contact ai marele avantaj sa te bucuri in acelasi timp de ochelari de soare.
In concluzie specialistii recomanda ca achizitionarea ochelarilor de soare se face numai in magazinele de optică medicala.
În plus, in clinicile specializate vei fi sigur că vei beneficia de garanţie pentru ochelari, dar şi de o consultatie a specialistilor.

Ofera ochilor tai tot ce este mai bun pentru a mentine o vedere perfecta pe parcursul anilor.

Комментариев нет:

Отправить комментарий