среда, 26 июня 2013 г.

Bolile cardiovasculare



În toata lumea ,dar și in Republica Moldova, bolile cardiovasculare cunosc astăzi o raspindire din ce in ce mai mare.În viața umană, sistemul cardiovascular joacă un rol important. Bolile de inimă pot varia în funcție de natura și gravitate, ele pot fi temporare sau cronice.                                                                              Cele mai comune boli ale sistemului cardiovascular sunt: angina pectorala, infarct miocardic, accident vascular cerebral, miocardita, artereoscleroza, aritmia, iar cele mai intilnite sunt hipertensiunea, cardiomiopatia ischemică, tulburările de ritm şi deficienţele valvelor. 
Cauzele bolilor de inima
Stresul constant și ansietatea, resentimentele, gelozia, frica, furia, reprimarea emoțiilor, traume emotionale, dieta saraca, obezitate, diabet, reumatism și boli  de ficat sunt simtome care provoaca boli cardiovasculare. Insa printre cele mai cunoscute cauze ale bolilor de inimă se numără fumatul, alimentaţia bogată în grăsimi, carne roşie şi sare, consumul de alcool şi sedentarismul.
Inima nu este doar o pompa cu doua camere   care ne transporta singele prin tot corpul, acesta este templul sufletului nostru. Inima păstrează sentimentele noastre adevărate  - dragostea și bucuria de a trăi. Prin urmare, bolile de inima  reflectă problemele fundamentale ale omului. De exemplu - o lipsă de iubire de sine, incapacitatea de a se bucura de viață așa cum este aici duce la bolile enumerate mai sus.
Simptomele
Care sint semnele si simptomele bolii de inima? Simptomele depind de anumite  cauze, gravitatea si de tipul bolii, de multe ori  manifestindu-se asimptomatic.Totusi vom enumera citeva dintre ele:    
                                                                                                                                                                  1.dureri  în piept, de multe ori asociate cu angină pectorală sau un atac de cord                                                       2. dureri de tip junghi in piept - un simptom frecvent de pericardită                                                                                    3. senzație de emoție dezordonata, cunoscut sub numele de ritm cardiac                                                                4. dificultati de respiratie                                                                                                                                                                 5. retenția de lichide în picioare, glezne, abdomen, inima sau plamanii                                                                      6. slăbiciune, amețeli sau leșin
Cum prevenim boala?
Se stie ca de multe ori este mai ieftin sa previi o boala decit sa o tratezi.Pentru cei care le este frica de afectiunile cardiovasculare exista o sumedenie de sfaturi care odata respectate, te scutesc de suferinta.
Dacă fumati ar fi bine sa aruncati tigarile la cosul de gunoi inlocuindu-le cu exercitii fizice, deoarece activitatea fizică întărește inima și vasele sanguine, reduce stresul, și, în practică, reduce tensiunea arterială, în timp ce creșterea nivelului de colesterol se va normaliza. Consumul de lichide cu ​​moderatie poate reduce de fapt, riscul de boli de inima, asa ca incearca sa bei acei doi litri de apa pe zi.
Chiar și schimbările cele mai moderate in dieta si stilul de viata pot reduce semnificativ riscul de boli de inima. Cei mai mulți oameni sunt conștienți de faptul că consumul de alimente cu conținut scăzut de colesterol, grasimi saturate si sare pot ajuta la mentinerea tensiunii arteriale, și reduce formarea de placi grase sau depozite pe peretii vaselor de sange. Mai bine cunoscut pentru majoritatea oamenilor sunt vitaminele minerale și substanțe nutritive, cum ar fi magneziu, potasiu, ce ne pot proteja impotriva bolilor de inima si bolilor arteriale.
Tratament                                                                                                                                                         Bolile de inimă sunt cronice, deci persista toată viaţa. Ele pot fi controlate cu tratament, care reglează tensiunea arterială, ritmul cardiac şi colesterolul, fie îmbunătăţesc capacitatea de pompare a sângelui.

    Inima ta este viata ta.Protejeaz-o inainte sa fie prea tirziu!

Комментариев нет:

Отправить комментарий