вторник, 30 июля 2013 г.

Psoriazisul

                                       


Psoriazisul este o boală cronică a pielii destul de întîlnită, pe care mulţi dintre noi nu ştiu să o recunoască.
Se manifestă prin pete roșii însoțite de mîncărime, afectînd pielea, coatele și articulațiile.Este o boală de piele comună unde ereditatea joacă un rol destul de  important.

Simptomele

Simptomele variază de la o persoană la alta,precum variază şi aspectul erupţiilor ce poartă denumirea de plăci psoriazice. În general ne referim la:
- Pete roşii de diferite dimensiuni
- Porţiuni de piele eruptivă (descuamată)
- Piele uscată, crăpată, care poate sîngera.
- Dureri, mîncărime, senzaţie de arsură.
- Articulaţii umflate, dureroase, etc.
Erupţiile pot  aparea pe porţiuni de piele mici sau foarte mari, inclusiv în zone vizibile. Psoriazisul este o boală cronică, ceea ce înseamnă că plăcile persistă cîteva săptămâni,dispar, apoi iar revin.
Există mai multe forme de psoriazis şi luînd în considerare acest lucru, erupțiile pot aparea în zona genitală, sâni, mucoase și scalp.

Cauzele apariției psoriazusului

Cauzele psoriazusului sunt necunoscute.Boala este declanșată de anumiți factori care pot duce la agravarea erupțiilor iar odată ce îi cunoști poți preveni raspindirea bolii.Acești factori sunt: infecţiile cum ar fi amigdalita, candidoza, răni la nivelul pielii, frig, fumat, consum de alcool, stres ,etc.O cauză a psoriazisului este predispoziția genetică unde sistemul imunitar interacționează cu mediul.Psoriazisul apare la orice vârstă și este non-transmisibilă.
Tratamentul
Dacă pe piele apar pete roșii asemănătoare celor descrise mai sus, trebuie neapărat să consultați un medic specialist(dermatolog) pentru a vă prescrie un tratament adecvat.Paralel tratamentului prescris de dermatolog mai pute-ți face unul naturalist.Deși tratamentele alopate au o șansă destul de mare în atenuarea simptomelor din păcate nu există un tratarment care ar vindeca definitiv boala.Se mai pot aplica diferite unguente cu corticosteroizi și vitamina D.În cazuri grave medicul poate prescrie medicamente, dar este de dorit să se încerce întii tratamente ușoare mai puțin invazive.
Psoriazul este o boală imprevizibilă ce se manifestă total diferit de la o persoană la alta, efectele tratamentului fiind diferite.


Комментариев нет:

Отправить комментарий