пятница, 26 июля 2013 г.

Examen oftalmologic pentru copiii


                                           
Cît de des  trebuie de făcut un examen oftalmologic la copii?
Controlul oftalmologic la copii este unul obligatoriu și necesită a fi realizat periodic, la recomandarea medicului pediatru, în funcție de metabolismul și particularitățile copilului.
Consultațiile de rutină(profilactice) sunt esențiale pentra a asigura o sănătate vizuală copilului tău și nu în ultimul rînd pentru depistarea problemelor oculare pe care le poate avea deja micuțul.
Prima vizită a copilului în cabinetul oftalmologic trebuie sa aibă loc pînă la vîrsta de un anișor. În cazul cînd la naștere nu sunt depistate probleme de vedere, următoarele vizite la medic se vor face la vîrsta de 3 și respectiv 5-6 anișori.De la virsta de 6 anișori trebuie să merge-ți cu copilul la consultații o data la cel mult doi ani.
Ce se întîmplă în timpul unui examen oftalmologic?
În timpul vizitei la medicul pediatru, copilul este supus unui examen oftalmologic amănunțit, dar și unor teste pentru a identifica capacitatea de a recunoaște culorilele de a focaliza anumite obiecte sau de a percepe înălțimea, grosimea, adîncimea anumitor lucruri:
-          Descoperirea ochiului dominant(se acoperă și descoperă fiecare ochi în parte);
-          Urmărirea  vizuală a anumitor obiecte, în diferite direcții(pentru a descoperi dacă copilul își poate fixa privirea într-un anumit punct);
-          Identificarea  capacității pupililor de a răspunde la razele de lumină (proceura se efectuează cu ajutorul unui fascicul vizual);
-          Testarea abilității vederii  la distanță și de aproape;
În cazul în care medicul specialist suspectează probleme oculare, îi va face o trimitere la medicul oftalmog pentru copii.Oftalmologul pediatric va realiza alte teste pentru diagnosticarea bolilor oculare pentru cei mici.
  
Acestea sunt:
-          Corecția vederii (picurarea unor picături în ochi pentru depistarea unor boli cum ar fi astigmatismul, miopia si hipermetropia);
-          fundul de ochi și mîsurarea tensiunii oculare (cu ajutorul oftalmoscopului) etc.

Rezultatele acestor testelor arătă dăcă copilul tău are probleme oculare majore, care necesită  tratament urgent(corectie) cu purtarea de lentile, ochelari sau tratamente corespunzatoare, (fizoproceduri).

În cazul în care problemele de vedere nu sunt depistate și evoluează în timp, are loc apariția unor complicații, copilul riscă nu numai sa poarte lentile sau ochelari toată viața, dar în unele cazuri să-și piardă definitiv vederea sau să sufere intervenții chirugicale majore.Trebuie însă de ținut cont că operațiile pot avea și ele unele complicații din cauza pagubelor provocate de pe urma agravării bolilor oculare.

Vizitele la oftalmolog sunt importante și obligatorii.Încerca-ti să protejati ochii micuțului incepind de azi.
                              Sănătatea copilului tău e importantă pentru noi.


Комментариев нет:

Отправить комментарий