четверг, 11 июля 2013 г.

Tratamentul miopiei

                                       
             
Miopia este o afectiune a vederii care se caracterizeaza prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele ce se sunt situate la o distanță mare.Miopia este diagnosticata inca din copilarie, in primii ani de scoala spre maturitate.
Schimbarile de vedere se dezvolta treptat si se inrautatesc gradat, afectind in mod egal atit copii, femeile cit si barbatii.In multe cazuri miopia este ereditara iar pe motivul ca este mostenita poate fi cauzata de modificarile globului ocular.Boala se agraveaza atunci cind bolnavul solicita efortul ocular precum ar fi lucru la calculator, citit, scris, etc.

Tratamentul miopiei trebuie sa fie stabilit de catre medicul oftalmolog fiindca numai el poate face un diagnostic corect in functie de cazul si graviditatea bolii.
De exemplu corectia miopiei in copilarie se face cu ajutorul lentilelor aeriene divergente,ochelari sau lentile de contact.Adultii (virsta cuprinsa 20-50 ani), corectia miopiei se poate face cu ajutorul  lentilelor aeriene sau lentilelor de contact. Se poate opta si pentru tratamentul chirurgical (LASIK), dar deja in functie de graviditatea miopiei si grosimea corneei.In cazul varstnicilor, cand deja apare cataracta miopigena, pacientul trebuie neaparat operat.

Miopia usoara (simpla) care poate fi corectata cu ajutorul ochelarilor,lentilelor de contact moi, terapie de refractie(lentile de noapte), lentile intraoculare sau apeland la chirurgia refractiva.
De obicei,pacientii prefera ochelarii cu lentile divergente. Odata cu avansarea miopiei lentilele necesita schimbate, dupa efectuarea unui nou consult oftalmologic. Trebuie sa cunoastem faptul ca lentilele au rolul de a corecta viciul de refractie. 
Miopia degenerativa poate fi corectata cu lentile de contact insa nu perfect pentru a obtine o vedere inbunatatita se realizeaza o subcorectie cu maxim 2-3 dioptrii. 
Tratamentul chirurgical al miopiei degenerative se poate realiza prin implant de cristalin artificial insa exista deja mai multe riscuri.

Chirurgia miopiei, include mai multe procedee: 

- keratotomia radiala
- keratomileusismiopic
- keratectomiafotoreactiva (procedeul LASIK) 
- epikeratoplastia
 
Ca o alternativa pentru tratamentul miopiei in cadrul clinicii OftalmoCorrect au fost elaborate o serie de procedee terapeutice cum ar fi fizioproceduri si exercitii oculare.
Pentru a preveni miopia, se recomanda efectuarea activitatilor in aer liber, in asa fel incit sa se evite suprasolicitarea vizuala, care este foarte des intalnita in zilele noastre (munca de birou, munca in exces in fata computerului,vizionarea televizorului, regim alimentar neadecvat,etc.)si mai mult de cat atat, lumina zilei joaca un rol important in prevenirea si stopare miopiei.
Din păcate, nu există un tratament medicamentos pentru tratarea miopiei
Pentru mai multe informatii pute-ti afla la numarul de tel: 0(22)50-18-13 sau la medicii nostri specialisti care va vor raspunde la toate intrebarile care le aveti.Toate tipurile de corectie (ochelari,lentile de contact), precum și coagularea cu laser a retinei puteți pune în aplicare în clinica OftalmoCorrect. Instituția dispune de cei mai buni oftalmologi din Moldova și dispune de echipamente moderne necesare.    
Scumpi pacienti, nu uitati in clinica noastră se oferă toate metodele moderne de corectare a miopiei și cele mai bune tehnologii din lume.


Комментариев нет:

Отправить комментарий