среда, 10 июля 2013 г.

Tulburarile de vedere in timpul sarcinii

                          

Schimbarile survenite asupra corpului unei femei in timpul celor 40 de saptamini pot afecta acuitatea vizuala a tinerii mamici.In cele 9 luni viitoarea mamica va resimti tot mai multe modificari unele dintre ele fiind vizibile chiar din prima luna de sarcina.Se vor simti schimbari si in plan vizual cum ar fi umflarea pleoapelor, mincarimi la nivelul ochiului, vedere slaba insotita de ameteli, etc.
Toate aceste modificari fac parte dintr-o sarcina normala astfel incit este vorba despre adaptarea organismului pentru nastere.
Retentia de lichide
Retentia de lichide afecteaza ochii mai precis cornea care incet - incet se ingroasa si duce la disconfort (in special mamicilor care poarta lentile de contact).Un motiv in plus care se umfla pleoapele este acelasi de la care se umfla si picioarele pe perioada sarcinii, (schimbarea de hormonilor provoaca fluctuatii in singe).
Modificari ale refractiei.
Schimbarile hormonale ce au loc in organismul viitoarei mamici pot schimba radical acuitatea vizuala.De aceia medici oftalmologici recomanda un control de rutina in perioada sarcinii cit si dupa nastere (desigur daca apar simtomele enumerate mai jos).
Sindromul ochilor uscati
Pe parursul aceste aventuri(sarcinii) foarte multe femei se pling de senzatia de mincarime la ochi, uscaciune, disconfort sau mai bine zis sindromul ochilor uscati care dupa nastere va disparea.Cu toate acestea daca si in continuare simtiti acest disconfort care va deranjeaza consultati un medic oftalmolog.
Dureri puternice de cap(migrene) si vederea
Pe tot parcursul sarcinii modificarile hormonale ne fac batai de cap cauzind migrene si dureri de ochi, ochii devenind foarte sensibili la lumina razelelor solare si nu numai.Trebuie de luat in calcul faptul ca femeile insarcinate nu au voie sa ia pastile pe percursul sarcinii iar daca apar migrene si dureri oculare ar fi bine sa se adreseze medicului de urgenta.
Unflarea(congestia) pleoapelor
Unflarea pleoapelor nu este o problema grava dar totusi nu trebuie ignorata deoarece pe parcurs devine inconfortabila ducind la o vedere slaba, incetosata.
Consumul excesiv de lichide si excluderea alimentelor sarate duce la ameliorarea situatiei diminuind acest gen probleme.
Sarcina poate aduce schimbari atit in bine cit si in rau totul fiind legat de afectiunile deja existente a ochilor.Daca aveti deja probleme mergeti la un oftalmolog inainte de a concepe un copil pentru a preveni problemele care pot aparea pe parcursul sarcinii.
Viitoarele mamici tebuie sa retina ca MIOPIA are tentinta de agravare iar femeia insarcinata care are miopie trebuie supravegheata in permanenta de un medic specialist deoarece in timpul nasterii se poate provoca o dezlipire de retina.Deci veti simti necesitatea de examene mai frecvente la ochi pe parcursul acestor 9 luni si desigur in perioada imediat urmatoare.
Daca nu dispuneti de un medic oftalmolog atunci clinica multispecializata OftalmoCorrect va vine in ajutor.
                          Pentru noi vederea Dumneavoastra conteaza.


Комментариев нет:

Отправить комментарий