среда, 10 июля 2013 г.

Inflamatiile oculare in sezonul cald

                            

Vara, caldura, miros de flori, polen – nu sunt numai semnele unei veri frumoase, dar si posibile cauze ale bolilor oculare acute.Sezonul cald te trezeste dintr-un vis cu milioane de bacterii, alergii si infectii.De aceea este important sa avem grija de igiena corespunzatoare ochilor nostri.Dar daca totusi apar probleme este util sa cunoasteti urmatoarele informatii despre bolile oculare.
Cele mai lejere forme de inflamaţii oculare pe perioada estiva sunt blefaritele, cu predispoziţia la dezvoltarea chisturilor, orjeletelelor(ulcioare) sau chiar microabcesele palpebrale.
De ce vara?
Multi cred ca cresterea numarului bolilor oculare are loc anume in perioada de vara fiindca se dezvolta mai multe bacterii cauza fiind transpiratia, praful si lipsa igienei.Un exemplu destul de clar este: de fiecare data cind mergem in transport atingem balustrada, minerile portierelor dupa care ducem miinile la ochi.Si aceasta nu este singura cauza a inflamatiilor oculare, chiar dacă am spala miinile cu apă și sapun la fiecare cinci minute, aceasta nu garantează eliberarea completă de boala.
Un rol important în dezvoltarea bolilor de ochi este radiația solară, care provoacă iritații ale mucoaselor. Prin urmare, trebuie bine-alesi ochelarii de soare - acest lucru in ziua de azi nu este un lux, nu un decor, ci o necesitate.
O alta cauza a inflamatiilor este legata de orele in sir petrecute in fata calculatorului fiindca ochii nu mai au timp sa se relaxeze pe deplin.Oricare dintre acești factori ar putea determina întreaga gama de afectiuni ale ochilor despre care vom vorbi putin mai jos.
Conjunctivita
Este o inflamatie a pleoapelor și a globului ocular. Distingem conjunctivită alergică, infectioase si mixta.
Conjunctivita alergica ("sindromul de ochi roșii"), apare în forma acută și este vizibila imediat la ambii ochi. Cauzele bolii sunt: ​​polenul, unele alimente cu conservanți, medicamente, ​​produse chimice de uz casnic, praf, purtarea lentilelor de contact pe o perioada mai lunga, etc.
Conjunctivitele infectioase(bacteriene), sunt forme care, deşi nu afectează foarte mult vederea, creează un disconfort major în activitatea de zi cu zi.Este clar că, pentru un tratament eficient al acestei boli ar trebui să se excludă orice contact cu alergenul (apa din bazin,chimicale,etc). Dar dacă nu ai nici o idee despre ceea ce cauzeaza o astfel de reacție puternică, consultati un medic oftalmolog pentru a va ajuta si gasi cauza inflamatiilor.
Mult mai frecvente sunt conjunctivitele sub formă mixtă. Membranele mucoase ale pleoapelor și globul ocular se poate inflama sub influența mai multor agenti patogeni, nu doar a bacteriilor. De obicei, inflamatia este însoțită de durere ascuțită severa, senzație de arsură, lăcrimare, senzație de nisip si disconfort.
Alte forme, deloc uşoare, care provoaca inflamaţii oculare este sindromul de ochi uscat.
Ce este sindromul de ochi uscat?
Sindromul de ochi uscat constă în diminuarea cantităţii lacrimilor care umezesc suprafaţa ochiului.
Pacientul resimte o durere constantă generată de iritarea ochiului si care, netratată, poate duce la rănirea, ulcerarea corneei şi de aici, incet la pierderea vederii.
Sursele inflamaţiilor oculare
Razele solare
Fie că sunteţi la piscină în parc sau in oras, este important să cunoasteti că nu doar pielea poate fi afectată ci si ochii pot suferi arsuri grave care duc atit la inflamarea pleoapelor cit si scaderea vederii.Pentru a reduce din consecinte purtati ochelari de soare care blocheaza razele UV.
Lipsa de odihna
Daca petreceti toata ziua în faţa unui calculator, luaţi din cind in cind o pauză pentru a odihni ochii si ai menţine frumosi si sanatosi.
Lumina puternica
Feriti-va de reflectiile puternice ale luminii care se reflecta în apa de la piscină,nisipul colorat care dauneaza ochilor ducind la disconfort.
                             Ochii sunt oglinda sufletului aveti grija de ei!

Pentru mai multe informatii si raspunsuri la intrebarile care va framinta consultati un medic oftalmolog de la Clinica multispecializata OftalmoCorrect.
Pentru detalii apelelati la nr.de

Комментариев нет:

Отправить комментарий